Stim representerar 95 000 låtskrivare, kompositörer och musikförlag. Vi ser till att du som skapat musiken får bästa möjliga ersättning när din musik spelas.

Parnter till Fixa Cashen

För att få ersättning

För att du ska få ersättning från STIM behöver du ansluta dig och registrera dina låtar hos oss. Vi ser då till att du får betalt när din musik används, oavsett om det gäller streaming, i radio, när dina låtar spelas live eller används som musik i butiker. Du får betalt hur och var din musik än spelas, men du måste först ansluta dig till Stim, vilket inte kostar någonting.

Stim Fixar Cashen

Stim är en medlemsorganisation som representerar över 95 000 låtskrivare, kompositörer och musikförlag. Vi ser till att de som skapar musiken får bästa möjliga ersättning när deras musik spelas.

Det gör vi genom att vi förhandlar med 10 000-tals olika kunder som använder musik i sin verksamhet, allt från stora företag som Facebook eller Youtube till lokala matbutiker och frisörsalonger. Pengarna betalar vi sedan ut till våra anslutna. Stim är inte vinstdrivande och ägs av medlemmarna – pengarna betalas till er som skapat musiken. Stim samlar in pengar både i Sverige och globalt.

Vi jobbar också för att du ska få de bästa förutsättningarna att vara låtskrivare. Genom att vara tuffa förhandlare och sluta bra avtal för musiken förstås, men också genom att värna om upphovsrätten och påverka politiker så att de jobbar för en stark svensk musikbransch genom lagstiftning, stöd och andra satsningar. Men också genom konkret support till dig som musikskapare – vi erbjuder till exempel studios i Stim Music Room som alla våra anslutna kan boka kostnadsfritt, och vi delar varje år ut stipendier som du som ansluten har möjlighet att söka.

För att vi ska kunna samla in pengar till dig, måste du ansluta dig till Stim och sedan verkregistrera låtarna du skrivit. Har du spelat live, så rapportera även spelningarna. Vi betalar ut pengar ca 8 gånger per år och du kan i vår app eller via "Mina Sidor" analysera dina kommande utbetalningar.

Gå med i Stim

Sociala medier:

Stim på Facebook

Instagram: @stimsweden

Stim på Twitter

Fixa Cashen

Vilka är vi?

Logo IFPI Sweden

Ifpi Sverige representerar masterägarna, den som äger själva inspelningen. Vi samlar in och betalar ut ersättning till bolag eller personer som äger masterrättigheterna när låtar spelas i radio, tv eller offentligt i verksamheter. Pengarna som samlas in delas med organisationen SAMI, som företräder musiker och artister.
Här kan du registerera dina rättigheter hos oss.

Logo Sami

SAMI representerar artister och musiker. Du som har varit med på en inspelning har rätt att få betalt om dina låtar spelas offentligt. SAMI samlar in och betalar ut ersättning till artister och musiker när deras låtar spelas offentligt. Det kan vara allt från hotell, gym, butiker och restauranger till arbetsplatser, sjukhus och idrottsarenor. Gå med i SAMI och regga dina låtar, så fixar vi pengarna när dina låtar spelas. 

Logo STIM

Stim är en medlemsorganisation som representerar låtskrivare och musikförlag. Vi ser till att de som skapar musiken får bästa möjliga ersättning när deras musik spelas i Sverige och i resten av världen. Det gör vi genom att vi förhandlar med 10 000-tals olika kunder som använder musik i sin verksamhet. Anslut dig till Stim och verkanmäl dina låtar, så ser vi till att samla in cashen när de spelas!

Stolt partner

Genom kampanjen Fixa Cashen vill de att fler musikskapare ska få större kunskap om vilka ersättningar som finns för artister,  låtskrivare och masterägare (bolag)