Organisationen för artister och musiker. När du varit med på en inspelning har du rätt att få betalt om dina låtar spelas offentligt. Gå med i SAMI och regga dina låtar, så samlar vi in ersättningen när dina låtar spelas och betalar ut dem till dig.

Parnter till Fixa Cashen

Gå med i SAMI och regga dina låtar

http://www.sami.se/musiker
Så fixar vi ersättning när dina låtar spelas.

SAMI - Organisationen för artister och musiker

SAMI representerar artister och musiker. När du varit med på en inspelning har du rätt att få betalt om dina låtar spelas offentligt. Gå med i SAMI och regga dina låtar. Vi samlar in och betalar ut din ersättning när dina låtar spelas offentligt i verksamheter, organisationer eller på radio och tv. Det kan vara allt från hotell, gym, butiker och restauranger till arbetsplatser, sjukhus och idrottsarenor.

Närmare 36 000 kunder betalar ersättning när de använder musik i sin verksamhet. Pengarna som samlas in delas sedan med Ifpi Sverige, som representerar musikbolagen.


För att du som artist eller musiker ska kunna få din ersättning behöver du skicka in en SAMI-lista för varje inspelning. Inspelningen registreras i SAMI:s register så vi vet vilka som medverkat och vem som ska ha ersättning när låten spelas. SAMI samarbetar även med systerorganisationer internationellt, vi har 66 representationsavtal i 53 länder och är en av de organisationer med flest aktiva avtal i världen. Det innebär att när låtar spelas i andra länder så får vi ersättning från våra systerorganisationer och betalar ut dem till medverkande artister och musiker.


SAMI arbetar även med att bevaka och stärka artister och musikers rättigheter. Det gör vi bland annat genom politiskt påverkansarbete, både i Sverige och internationellt. Läs mer om hur vi jobbar på sami.se, och gå med i SAMI och börja regga dina inspelningar nu.


Hemsida: www.sami.se

Facebook: https://www.facebook.com/SAMI.social/

Instagram: @sami_sverige

Twitter: https://twitter.com/SAMI_Sverige

Fixa Cashen

Vilka är vi?

Logo IFPI Sweden

Ifpi Sverige representerar masterägarna, den som äger själva inspelningen. Vi samlar in och betalar ut ersättning till bolag eller personer som äger masterrättigheterna när låtar spelas i radio, tv eller offentligt i verksamheter. Pengarna som samlas in delas med organisationen SAMI, som företräder musiker och artister.
Här kan du registerera dina rättigheter hos oss.

Logo Sami

SAMI representerar artister och musiker. Du som har varit med på en inspelning har rätt att få betalt om dina låtar spelas offentligt. SAMI samlar in och betalar ut ersättning till artister och musiker när deras låtar spelas offentligt. Det kan vara allt från hotell, gym, butiker och restauranger till arbetsplatser, sjukhus och idrottsarenor. Gå med i SAMI och regga dina låtar, så fixar vi pengarna när dina låtar spelas. 

Logo STIM

Stim är en medlemsorganisation som representerar låtskrivare och musikförlag. Vi ser till att de som skapar musiken får bästa möjliga ersättning när deras musik spelas i Sverige och i resten av världen. Det gör vi genom att vi förhandlar med 10 000-tals olika kunder som använder musik i sin verksamhet. Anslut dig till Stim och verkanmäl dina låtar, så ser vi till att samla in cashen när de spelas!

Stolt partner

Genom kampanjen Fixa Cashen vill de att fler musikskapare ska få större kunskap om vilka ersättningar som finns för artister,  låtskrivare och masterägare (bolag)